Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelový svařák

Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme jinak!

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT30M
Vaření 0:30
Nápoj Česká

Ingredience

    • 500 g třtinového cukru
    • 200 ml brandy, kvalitního rumu či jiného destilátu
    • 8 svitků skořice
    • 1 lžička hřebíčku
    • 6 hvězdic badyánu
    • 1 jablko, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
    • 1 citron, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
    • 1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
    • 2 litry červeného vína

Příprava jídla

1 Do hrnce se silným dnem nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte jej destilátem, přidejte koření a pomalu vařte 10 minut nebo než se karamel dokonale rozpustí.

2 Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Potom odstavte a nechte stát do druhého dne.

3 Druhý den směs ohřejte, přilijte do ní víno a přiveďte téměř k varu – už ale nevařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené brambory

Salát s pečenou řepou

Jelení ragú s ostružinami

Podzimní koláč podle Lindy

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Had na klacku

Menu na cestu z města

20 nápojů pro zahřátí

reklama

Přidat komentář