Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opojný svařákový gel

Opravdu opojný – svědčí o tom i fakt, že si naše art directorka Marcela chodila tuhle dobrůtku při focení dávat do čaje tak dlouho, až málem neviděla na monitor... 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 4 menší skleničky
Doba přípravy: Do 10 minut
+ louhování a tuhnutí
PT1M
Vaření 0:01
Nápoj

Ingredience

    • 1 pomeranč
    • 500ml červeného vína
    • 8 hřebíčků
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 4 svitky skořice
    • 450ml světlé hroznové šťávy
    • 300g želírovacího cukru pro poměr 3:1 

Příprava jídla

1 Z pomeranče okrájejte oranžovou část slupky a dejte ji do vína v rendlíku. Přidejte koření a přiveďte k varu. Odstavte a nechte alespoň 2 hodiny louhovat. Potom víno přeceďte přes jemné sítko.

2 Hroznovou šťávu rozmíchejte s želírovacím cukrem a nechte 3 minuty jemně probublávat. Potom rozmíchejte s vínem, nalijte do skleniček a nechte dokonale ztuhnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový likér

Skořicový sirup

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Ochucená citronová sůl

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

23x dárek z vaší kuchyně

reklama

Přidat komentář