Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s rebarborou a tvarohem

Koláč s rebarborou a tvarohem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Suroviny

Těsto
mléko 250 ml
sůl
tuk
na vymazání plechu
na potření
Náplň
drobenka

Postup

1

Z droždí, 2 lžic cukru, 2 lžic mouky a vlažného mléka připravíme kvásek, který nehcáme v teple vykynout.

2

Do mísy dáme mouky, přidáme kvásek, žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a osolené vlažné mléko. Vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout, rozprostřeme na tukem vymazany plech a potřeme tvarohem utřeným se žloutkem a cukrem.

3

Na tvaroh klademe nakrájené kousky reveně, trochu ji jeste posypeme krupicovym cukrem a nakonec dáme drobenku. Okrajové těsto potřeme rozšlehaným bílkem a koláč necháme ještě 10 minut kynout.

4

Pečeme v předehřáté troubě dozlatova cca na 160 stupnu. Tvaroh muzete udelat sladsi a tu rebarboru pak opravdu posypte jeste cukrem, jinak by to bylo kyselé.Je to opravdu výborný koláč.

Foto: Bakesbybrownsugar.com

Autor: kamila novak

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč