Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Koprovka s bramborem a vajíčkem

Popis receptu: 

Moje oblíbená koprovka.

Autor: Michaela .
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 ml smetany ke šlehání 

    500 ml kuřecího vývaru

    kopr

     300 ml mléka

    ocet, sůl, cukr

    cca 8 vajec

    brambory

Příprava jídla

Připravíme si 500 ml kuřecího vývaru, který necháme vychladnout. Uvaříme 8 vajec. 

Do hrnce s dvojitým dnem ("mlíkáče") dáme kousek másla (cca 3 lžíce), Přidáme plnou lžici hladké mouky a orestujeme. Poté zalijeme vychladlým vývarem a necháme alespoň 10 minut provařovat. 

Přidáme kopr, větší hrnek mléka a znovu provaříme. V hrnku si smícháme lžíci mouky se šlehačkou a přidáme do omáčky. Přidáme oloupané uvařené vejce, prohřejeme a dochutíme olí, octem a troškou cukru.

Pokud by byla omáčka příliš řídká, zahustíme troškou mléka, ve kterém rozmícháme lžíci mouky. 

Podáváme s bramborem.

Přidat komentář