Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová polenta s mascarpone

Nejjednodušší a nejrychlejší příloha, kterou jsme vyladili k naprosté dokonalosti.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 2 hrnky mléka
    • 1,5 hrnku zeleninového vývaru
    • 1,5 hrnku instantní polenty
    • 5 lžic másla
    • 1/2 hrnku mascarpone
    • 1/2 hrnku parmazánu
    • 1/4 lžičky soli

Příprava jídla

1 V hrnci zahřejte mléko a polovinu vývaru, vmíchejte polentu a míchejte, dokud nezačne houstnout, podle potřeby zřeďte horkým vývarem, výsledkem by měla být hustší kaše. Nakonec vmíchejte máslo, mascarpone a parmazán. Dochuťte solí, případně ještě trochu zřeďte vývarem (kaše při chladnutí rychle tuhne).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Focaccia s červenou cibulí

Kalamáry s hráškem na víně

Penne all’amatriciana

Špagety cacio e pepe

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář