Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 505 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 20 g
Tuky 42 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento voňavý salát podávejte ještě teplý nebo při pokojové teplotě, ale ne vychlazený.

Suroviny

lilek 1 ks
na kousky
sůl
olivový olej 2 PL
rajčata cherry 250 g
máta svazek
čerstvá
petrželka svazek
Na zálivku
olivový olej 1 PL
balzamikový ocet 1 PL
česnek 1 stroužky
rozdrcený
koriandr mletý špetka

Postup

1

Kousky lilku položte na cedník a stejnoměrně posolte. Přikryjte talířkem a zatižte ho třeba konzervou. Nechte půl hodiny stát – baklažány se takzvaně vypotí a vyteče z nich přebytečná šťáva. Mezitím prošlehejte přísady na zálivku.

2

Z lilků ještě vymačkejte co nejvíc šťávy a setřete z nich sůl. V pánvi rozehřejte olej a na středním plameni baklažány ze všech stran opečte – musí měknout a zlátnout zvolna, protože velmi rychle sají olej a při prudkém smažení by se nepropekly dokonale. Plamen případně snižte a olej přidávejte, jen když je to opravdu nutné.

3

Přesuňte lilek do misky a udržujte v teple. Do pánve vhoďte rajčata a rychle je promíchejte, jen aby se trochu osmahla; pak je přidejte k lilkům. Přisypte nasekané byliny a promíchejte se zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín