Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík na jablkách

„K receptu na králíka pečeného na způsob husy mě jednou na podzim přivedl kameninový pekáč Emile Henry a nadbytek jablek v domácnosti. S bramborovým knedlíkem si oblibu získal okamžitě,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová ml. 

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 1 králík
    • celý kmín
    • sůl
    • 6–8 pěkných malých jablek, omytých
    • 100–150 g gazdovské nebo jiné dobré slaniny
    • 1 svazek čerstvé šalvěje nebo majoránky

Příprava jídla

1 Troubu vyhřejte na 200 °C. Králíka osušte, chcete-li, naporcujte, okmínujte, osolte, dejte do pekáče s víkem, obložte jablky (klidně úplně celými), plátky slaniny a šalvějí či majoránkou – část lze vsunout spolu s 1 jablkem do břišní dutiny, pokud se rozhodnete králíka neporcovat. 

2 Přiklopte, vložte do trouby, snižte teplotu na 170 °C a pečte do měkka a šťavnata, počítejte nejméně 1,5 hodiny. Průběžně kontrolujte, případně podlijte trochou vody, ale při dobře těsnícím víku to nebude třeba. Na konci můžete chvilku dopéct odklopené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na smetaně à la zajíc podle Viléma Vrabce

Králičí karbanátky

Obalované králičí řízky

Přidat komentář