Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémové těstoviny primavera

Oslava jara na talíři!

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400 g krátkých vroubkovaných těstovin (např. penne)
    • sůl a čerstvě mletý barevný pepř
    • 1/2 svazku výhonků bílého chřestu, zbavených tuhých konců, oloupaných kromě špiček a pak nakrájených na třetiny
    • 1/2 svazku výhonků zeleného chřestu, zbavených tuhých konců, oloupaných ve spodní třetině a nakrájených na třetiny
    • 200 g lusků cukrového hrášku, nakrájených po délce
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 malý pórek, očištěný a na kolečka
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu + hobliny k podávání
    • 2 kelímky (po 180g) tučné zakysané smetany
    • baby špenát a čerstvé bazalkové lístky k podávání
    • najemno nastrouhaná citronová kůra k podávání

Příprava jídla

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Na posledních cca 5–6 minut přidejte bílý chřest, na poslední 3 minuty zelený. Na poslední minutu cukrový hrášek. Sceďte a uchovejte asi 120ml vody z vaření. Těstoviny a zeleninu vraťte do hrnce.

2 Mezitím rozehřejte na pánvi na středním ohni olej. Vsypte pórek. Za stálého opékání míchejte asi 5 minut, aby změkl, pak vsypte česnek a opékejte ještě asi 2 minuty. Poté obsah pánve vmíchejte do směsi v hrnci. Vmíchejte strouhaný parmazán. Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte, podle potřeby nařeďte vodou z vaření těstovin. Vmíchejte 2 hrsti baby špenátu. Podávejte ozdobené dalším baby špenátem a bazalkovými lístky, hoblinami parmazánu, citronovou kůrou a barevným pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Ricottové gnocchi s hráškem

Steakový salát

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Přidat komentář