Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem a salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1711 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 71 g
Tuky 105 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem a salátem je recept, který nadchne snad všechny vyznavače zdravé stravy. Nevyžaduje příliš péče, a přesto dosáhnete naprosto luxusního výsledku. Když z elegantního pokrmu pro dámy uberete část lupení, a naopak přidáte nové brambory, získáte nedělní oběd pro celou rodinu.

Suroviny

změklého
tymián 1 PL
najemno nasekaného
šalvěj 2 ČL
čerstvé listy, najemno nasekané
najemno nastrouhaného
sůl
pepř
čerstvě mletý
řízek po 200 g, s kůží nebo supreme (ty mívají i kostičku od křídla)
olivový olej
čerstvé, rustikální, k podávání
NA SALÁT
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka
mrkev 4 ks
na šikmé delší plátky nebo jinak hezky nakrájených
jarní cibulka 2 ks
nakrájené nadrobno
koriandr čerstvý 2 hrsti
nahrubo nakrájeného
hlávkový salát
popřípadě jiné salátové listy podle chuti
NA ZÁLIVKU
nastrouhaná
nastrouhaná
pomerančová šťáva 3 PL
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl ½ ČL
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
tekutý, pár kapek

Postup

1

Promíchejte suroviny na salát kromě salátových listů a prošlehejte přísady na zálivku (med přidejte podle chuti). Promíchejte a dejte chladit do ledničky.

2

Mezitím v misce utřete máslo, tymián, šalvěj a parmazán. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte, rozdělte na čtvrtiny.

3

Prsty opatrně uvolněte kůži na všech kuřecích dílech. Vtiskněte pod ni vždy čtvrtinu bylinkového másla. Maso dejte na talíř, zakryjte a dejte na 30 minut do chladničky, aby máslo ztuhlo.

4

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech nebo velký pekáč vyložte pečicím papírem.

5

Položte na něj naplněná kuřecí prsa. Potřete je olejem. Osolte a opepřete. Pečte 10 minut. Teplotu v troubě zmírněte na 200 °C. Kuře potřete vypečenou šťávou. Pečte ještě 15–20 minut, aby se maso propeklo.

6

Pak salát z chladničky promíchejte se salátovými listy a podávejte ho k upečenému kuřeti nakrájenému na plátky. Podle chuti doplňte pečivem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč