Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetová variace na salát Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6031 kcal
Bílkoviny 556 g
Sacharidy 94 g
Tuky 368 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co dělá z Caesar salátu Caesar salát? Kromě jiného dokonale vyladěná zálivka! Ta promění salátové listy v opravdovou delikatesu. Volně jsme se touto salátovou klasikou inspirovali, doplnili ji elegantními krevetovými špízy a výsledek je vynikající. Uvidíte, že i vy s touhle variací sklidíte nebývalý úspěch.

Suroviny

krevety 20 ks
pěkné, loupané, syrové, s ponechanými ocásky, zbavené střívka
olivový olej 1 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
little gem salát 4 ks
zbavený vnějších lístků
klínky k podávání
Na posypku
bageta 125 g
natrhaná na 3cm kousky, lze nahradit ciabattou
olivový olej panenský 2 PL
sůl
Na zálivku
ančovičky (konzerva) 3 ks
3 řezy
nastrouhaný najemno
česnek 1 stroužek
oloupaný
kůra najemno nastrouhaná a šťáva vymačkaná
vinný ocet červený 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
řepkový olej 185 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na posypku předehřejte troubu na 190°C. Na plechu promíchejte natrhané pečivo s olejem a osolte. Za občasného protřesení pečte 13–15 minut dozlatova a dokřupava. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Dejte do uzavíratelného sáčku a válečkem rozdrťte nahrubo.

2

Mezitím nachystejte zálivku. V mixéru mixujte 30 sekund či úplně dohladka sardelky, žloutky, parmazán, česnek, citronovou kůru, 1,5 lžíce citronové šťávy, ocet, hořčici a 1,5 lžíce studené vody. Pak za chodu přístroje pomalu přilévejte všechen olej, občas mixér zastavte a stěrkou seškrábněte dolů přichycený pevný podíl. Podle chuti osolte a opepřete, případně dolaďte citronovou šťávou.

3

Krevety promíchejte v misce s olejem a uzenou paprikou. Osolte a opepřete. Napíchejte je na 4 předem namočené špejle. Opékejte na grilovací či těžké obyčejné pánvi zhruba 2–3 minuty z každé strany, aby byly propečené, ale zbytečně ne déle, aby nebyly gumové. Přesuňte na talíř.

4

Saláty rozdělte na lístky a dejte do mísy. Na ně najemno nastrouhejte zhruba polovinu parmazánu. Promíchejte s cca 100 ml zálivky. Naaranžujte je na servírovací talíř. Doplňte připravenou posypkou a na ni najemno nastrouhejte zbývající parmazán. Přidejte krevety a klínky citronu na pokapání. Zvlášť podávejte zbývající zálivku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč