Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Máte-li je zrovna po ruce, můžete salát doplnit i asijskými bylinkami, jako je thajská bazalka, perila, klasnatka apod.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 450 g drobných brambor s pěknou slupkou, vydrhnutých a nakrájených na cca 2cm tlusté plátky
    • mořská sůl
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka
    • 1 malý stroužek česneku, nastrouhaný najemno
    • 60 ml rýžového nebo jablečného octa
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1/2–1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 2 hrsti nesolených opražených arašídů
    • 1–2 řapíky celeru, podélně rozpůlené, nakrájené na plátky + 1–2 hrsti mladých lístků
    • 1–2 hrsti natrhaných mátových lístků
    • 3 hrsti nahrubo nakrájeného čerstvého koriandru (lze vynechat)

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka na mírném ohni, asi 10–15 minut od dosažení varu. Sceďte, nechte vychladnout.

2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni je opečte na oleji dozlatohněda a dokřupava, trvá to asi 8–10 minut, osolte.

3 Mezitím svařte v rendlíčku chilli papričku, česnek, ocet, cukr a zázvor, aby se cukr rozpustil (asi 2 minuty).

4 V míse promíchejte brambory s horkou octovou směsí a arašídy, nechte mírně zchladnout, přidejte celerové řapíky a listy, mátu a koriandr podle chuti, znovu promíchejte. Podle potřeby dosolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatovo-fenyklový gratin

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Řapíková polévka se slaninou

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Přidat komentář