Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řapíková polévka se slaninou

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z jeho bulvového bratra. Při jeho přípravě můžete také zpracovat zbytek řapíkatého celeru a doplnit ho libovolnou kořenovou zeleninou uvařenou spolu s bramborami doměkka.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 1 trs řapíkatého celeru, nakrájený natenko (trochu můžete schovat na ozdobení)
    • 300 g brambor, omytých a oloupaných, na plátky
    • 800–1000 ml drůbežího či zeleninového vývaru
    • 100 g anglické slaniny v plátcích
    • hrst mátových lístků + navíc k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli a řapíkatý celer a opékejte doměkka, asi 10 minut. Vsypte brambory, zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 20 minut (brambory musí změknout). Odstavte, nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte v troubě pod grilem nebo v nepřilnavé pánvi slaninu dokřupava, osušte ji na papírových utěrkách. Podle chuti ji nalámejte či nasekejte.

3 Do polévky přidejte mátu. Tyčovým mixérem obsah rendlíku rozmixujte dohladka. Podávejte v miskách, ozdobené slaninou, mátou a třeba i nevařeným řapíkatým celerem. Podle chuti dosolte, opepřete, popřípadě doplňte pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatovo-fenyklový gratin

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Přidat komentář