Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí perkelt

Maďarský perkelt na rozdíl od guláše neplave v omáčce a také se ničím nezahušťuje. Krůtí maso ho příjemně odlehčí. 

Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Dušení 0:30

Ingredience

    • 500 g krůtích stehen (bez kostí a kůže)
    • 2 velké cibule
    • 1 červená paprika 
    • 1 bílá paprika 
    • 4 větší rajčata 
    • 2 lžíce oleje 
    • 1 lžíce sladké maďarské papriky Avokádo 
    • 1 lžíce směsi koření Guláš maďarský Avokádo 
    • 1 lžička Papriky pálivé Avokádo 
    • Sůl mořská Avokádo
    • chilli paprička a petrželová nať, k dochucení
    • zakysaná smetana a čerstvý chleba, k podávání

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Papriky rozpulte, zbavte semeníku a nakrájejte na proužky. Rajčata nakrájejte na kostky. 

2 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání ji opékejte dorůžova. Trvá to asi 10 minut. Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran. Přisypte Papriku sladkou maďarskou Avokádo, směs koření Guláš maďarský Avokádo a Papriku pálivou Avokádo. Promíchejte a koření krátce zpěňte. Vsypte zeleninu a promíchejte. Podle chuti osolte.

3 Perkelt přiveďte k varu. Ztlumte a duste pod poklicí ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to asi 15 – 20 minut. Nakonec dochuťte čerstvou chilli papričkou a nasekanou petrželovou natí. Podávejte s chlebem, chilli papričkami a zakysanou smetanou, chcete-li.
 

NĚCO NAVÍC

Perkelt můžete během dušení podlít trochu vodou. Maso má být jen zčásti ponořené, nesmí plavat. Maďarský perkelt má mít jen trochu šťávy, ne tolik omáčky jako guláš.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozmarýnové kuře s bramborami a tzatziky

Mrkvové cupcakes

Květákové kari s kokosovým mlékem

Pečená treska s kořeněnou krustou

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Provensálská zelenina s vejci

Kuřecí kebab z pánve

Vyhrajte dárkové balení koření Avokádo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Masové kuličky s melounovým salátem

Přidat komentář