OBCHOD

Kuře piri piri

"Pořádně ostré papričky a bylinky jsou základem těch nejlepších marinád," říká náš kolega Patrik Cepr! Po ochutnání kuřete podle jeho receptu budete souhlasit stejně jako celá naše redakce...

Vydání: 2016/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
Kuře

Ingredience

    • 1 celé kuře, rozříznuté na motýlka
    • 2 červené papriky, zbavené semínek
    • 6 chilli papriček bird eye
    • 1 chilli paprička habanero, bez semínek
    • 6–7 stroužků česneku, oloupaných
    • 2 lžíce mleté papriky (nejlépe směs sladké a uzené)
    • 1 lžička kuliček černého pepře
    • 2–3 lžíce vinného octa
    • hrst čerstvého oregana
    • sůl dle chuti
    • 1/2 hrnku oleje

    NA RÝŽI

    • 2 hrnky rýže basmati, propláchnuté
    • 400g konzerva červených fazolí, slitých a propláchnutých
    • 5–6 kuliček nového koření
    • 5 stroužků česneku, nakrájených najemno
    • 1 chilli paprička habanero nebo jalapeño, v celku
    • 3 jarní cibulky nebo 1 pórek, nahrubo
    • 1 konzerva kokosového mléka
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička drceného pepře
    • 5 větviček čerstvého tymiánu 

Příprava jídla

1 Všechny ingredience kromě kuřete rozmixujte dohladka. Část marinády si dejte stranou – poslouží jako dip. Kuře potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe přes noc odležet.

2 Kuře pak grilujte nepřímo na mírnějším žáru a průběžně potírejte zbylou marinádou.

3 Na rýži přiveďte k varu pět hrnků vody, vsypte rýži a zbylé ingredience a vařte zvolna zhruba 20 minut nebo do změknutí rýže. Podávejte s grilovaným kuřetem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jamajské kuře jerk se salátkem

Grilované krevety s nudlovým salátem

Burger s masovými závitky

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

reklama

Přidat komentář