Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře piri piri

Kuře piri piri

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4179 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 558 g
Tuky 143 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Pořádně ostré papričky a bylinky jsou základem těch nejlepších marinád," říká náš kolega Patrik Cepr! Po ochutnání kuřete podle jeho receptu budete souhlasit stejně jako celá naše redakce...

Suroviny

kuře 1 ks
celé, rozříznuté na motýlka
zbavená semínek
bird eye
habanero, bez semínek
česnek 6 stroužků
oloupaný
mletá, ještě lépe směs sladké a uzené
pepř 1 ČL
kuličky
vinný ocet bílý 2 PL
oregano 1 hrst
čerstvé
sůl
dle chuti
olej ½ hrnku
Na rýži
rýže basmati 2 hrnky
propláchnutá
konzerva, fazole slité a propláchnuté
nové koření 5 kuliček
česnek 5 stroužků
najemno
habanero, lze nahradit papričkou jalapeño, v celku
jarní cibulka 3 ks
lze nahradit 1 pórkem, nahrubo
konzerva
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
drcený
tymián 5 snítek
čerstvý

Postup

1

Všechny ingredience kromě kuřete rozmixujte dohladka. Část marinády si dejte stranou – poslouží jako dip. Kuře potřete marinádou ze všech stran a nechte nejlépe přes noc odležet.

2

Kuře pak grilujte nepřímo na mírnějším žáru a průběžně potírejte zbylou marinádou.

3

Na rýži přiveďte k varu pět hrnků vody, vsypte rýži a zbylé ingredience a vařte zvolna zhruba 20 minut nebo do změknutí rýže. Podávejte s grilovaným kuřetem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč