Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Kuře v lahodné marinádě zůstane krásně šťavnaté a na povrchu díky medu báječně karamelizované.

 

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Kuře

Ingredience

    • 8 kuřecích horních stehen
    • 4 lžíce omáčky hoisin
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • 2 lžíce medu
    • 1,5 lžičky čínského koření pěti vůní
    • 3cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • sůl
    • 2 svazky jarní cibulky, na šikmé plátky
    • 50 g oříšků kešú
    • dušená jasmínová rýže k podávání

Příprava jídla

1 Do každého kuřecího stehna udělejte 2–3 zářezy. V misce smíchejte omáčku hoisin, sezamový olej, med, koření, zázvor a česnek a trochu soli. Směs přelijte přes kuře a vmasírujte do masa, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut nebo déle, viz Něco navíc.

2 Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuřecí kousky naskládejte kůží nahoru do pekáčku, přelijte zbylou marinádou a dejte na 35 minut do trouby. V polovině doby pečení pekáč vytáhněte a marinádu přelijte přes stehna.

3 Do pekáčku přidejte nasekané cibulky i oříšky kešú a vraťte na 5–7 minut do trouby. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC

Kuřeti prospěje, pokud si v marinádě poleží déle. Máte-li tu možnost, nechte ho marinovat nejlépe přes noc.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Pastýřský koláč po indicku

Pizza z polenty

Přidat komentář