Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi
Kuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3962 kcal
Bílkoviny 257 g
Sacharidy 239 g
Tuky 204 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetana je základ úspěchu, ať už ji přilijete kamkoli. To samé platí o jídlech z jedné pánve – během náročného týdne jsou naší univerzální záchranou. Tentokrát jsme kouzlo smetany a jídla z jedné pánve spojili do kuřete se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
větší překrojte
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
nasekaný nahrubo, nebo kapusta, nasekaná nahrubo
tymián 3 snítky
oregano 1 ČL
vývar kuřecí 250 ml
gnocchi bramborové 500 g
chlazené
nastrouhaná
parmazán ½ hrnku
nastrouhaný

Postup

1

Kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte na lžíci oleje v pánvi z obou stran dozlatova. Vyjměte je.

2

Do pánve přidejte zbylý olej a vsypte cibuli a žampiony. Zvolna opékejte, aby cibule zezlátla. Přidejte česnek, kadeřávek nebo kapustu, tymián, oregano a ještě chvíli opékejte. Podlijte vývarem a odškrábněte vše připečené. Vlijte smetanu, vsypte noky, vraťte kuře do pánve a nechte zvolna cca 10 minut vařit, aby bylo kuře i noky hotové. Kuře vyjměte a nakrájejte. Vmíchejte mozzarelu, parmazán, vraťte kuře a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Recept můžete volně obměňovat – kuře nahradit krůtou, kapustu či kadeřávek špenátem a žampiony lesními houbami – čerstvými i sušenými (předem namočenými). A pokud máte v mrazáku vlastní šišky nebo noky, stačí je jen přidat do omáčky a nechat přihřát. Pokud chcete kapustu či kadeřávek zachovat svěží, nevařte jej v omáčce, ale spařte ho v hrnci s vroucí vodou a dejte zchladit do vody ledové, tak si zachová barvu. V omáčce už jej jen prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč