Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí vývar se zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2283 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 288 g
Tuky 78 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí vývar je léčivý, a když jej doplníte zázvorem a česnekem, je to ta nejlepší medicína na podzimní plískanice.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 8 stroužků
nasekaných nahrubo
zázvor (čerstvý) 2 PL
oloupaný, nadrobno nasekaný
vývar kuřecí 800 ml
sůl
těstovinová rýže 100 g
orzo
libeček
nebo hladkolistá petrželka, na ozdobení
chilli sušené
vločky (nemusí být)

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej. Opečte na něm kuřecí stehna dozlatova, pak maso vyjměte a z kuřete kůži stáhněte (nemusíte ji vyhazovat, kůži můžete ještě více vykřupat nasucho na pánvi nebo v troubě a sníst). Na vypečený tuk do hrnce vsypte cibuli, celer, mrkev, česnek a zázvor. Opékejte a míchejte asi 8 minut, až zelenina zezlátne a začne měknout – pokud se příliš připéká, podlijte troškou vývaru nebo vody a nechte odpařit. Jakmile je zelenina zkaramelizovaná, přilijte veškerý kuřecí vývar, přidejte k němu 250 ml vody, bobkové listy a osolte. Do hrnce vložte kuřecí stehna bez kůže. Přiveďte polévku k varu, pak stáhněte plamen a nechte asi 40 minut vařit pomalým varem.

2

Zkontrolujte kuřecí maso, mělo by odpadat od kostí. Pokud chcete jen vývar bez zeleniny, obsah hrnce slijte přes cedník. Maso oberte, natrhejte na kousky a vraťte do vývaru. Pokud chcete ve vývaru i zeleninu, vyjměte pouze stehna, maso oberte a vraťte do hrnce.

3

V dalším rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte těstovinovou rýži a vařte asi 8 minut, slijte a přidejte do vývaru. 

4

Ochuťte vývar troškou citronové šťávy, dosolte a posypte lístky libečku nebo petrželky a chilli vločkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč