Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nejsnazší kuřecí vývar

Připravte si domácí kuřecí vývar. Podle našeho návodu to zvládnete raz dva. Stačí povařit kuře s trochou zeleniny, a je to!

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H20M
Vaření 1:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 kuře (cca 1,3 kg)
    • 2 střední mrkve, očištěné a rozkrájené na 2,5cm kousky
    • 2 řapíky celeru, rozkrájené na 2cm kousky
    • 1 cibule, nakrájená na měsíčky
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Omyjte kuře a dejte ho do velkého hrnce. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené (asi 5 litry). Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 30 minut. Občas seberte pěnu.

2 Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, 1 zarovnanou lžíci soli, 1/2 lžičky pepře a vařte, až zelenina změkne a kuře bude zcela uvařené, trvá to zhruba 20 minut.

3 Pomocí kleští a děrované sběračky kuře přendejte na pekáč. Nechte 10 minut chladnout. Vývar se zeleninou však mezitím zpola přiklopený dále vařte. Kuře vykostěte a maso
rozdělte na kousky o velikosti sousta. Kosti vraťte do vývaru a nechte bublat přiklopené dalších 30 minut. Podle potřeby dolévejte vodu, aby bylo vše stále pod hladinou.

4 Vyjměte skelet a vývar přeceďte přes jemné síto. Lehce stlačte zeleninu, abyste z ní dostali co nejvíce tekutiny. Vývar vydrží 3 dny v chladu nebo v mrazáku 3 měsíce.

NĚCO NAVÍC

Doporučujeme z kuřete před vařením stáhnout kůži. Získáte tak méně tučný vývar a nebudete muset oddělovat tuk. Kůži stáhnete snadno pomocí ostrého nože a prstů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drůbeží vývar – základní recept

Polévka z hovězí oháňky

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář