Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

„Barvou zamilovanosti je červená, kterou jsem chtěl do menu dostat, proto ta rudá barva omáčky z pečených paprik u předkrmu,“ říká o svém valentýnském předkmu Roman Kotlář.

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 1 větší lilek
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rostlinný olej na opékání
    • 2 červené papriky, nejlépe kapie
    • cca 4 lžíce olivového oleje
    • 1,5 lžíce balzamikového octa
    • krupicový cukr na dochucení
    • 2 sušená rajčata
    • 2 lístky šalvěje, nakrájené na proužky
    • 5 listů bazalky
    • 200g ricotty
    • 70g parmazánu
    • 2-3 lžíce smetany ke šlehání 33%
    • hrst najemno nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 plátek bílého toustového chleba, bez kůrky 

Příprava jídla

1 Lilek nakrájejte na 6 plátků o síle 0,5cm, nejlépe to jde na mandolíně. Osolte je z obou stran, rozložte na utěrku a nechte 30 minut vypotit, poté je opláchněte a důkladně osušte. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu rostlinného oleje a plátky z obou stran lehce opečte. Rozložte je na papírovou utěrku a odsajte tuk. Plátky seřízněte na obdélníky o velikosti zhruba 2x12cm. Z opečených odkrojků lilku seřízněte slupku, dužinu pokrájejte nadrobno a dejte do misky.

2 Papriky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby pod gril. Pečte, dokud se na nich nezačnou tvořit puchýřky. Vyjměte a dejte do sáčku, uzavřete, nechte zapařit a pak papriky oloupejte a zbavte semínek.

3 Jednu a půl papriky nakrájejte a rozmixujte se lžící olivového oleje a půlkou lžíce balzamikového octa na omáčku, dochuťte cukrem, solí a pepřem. Zbylou polovinu papriky nakrájejte spolu se sušenými rajčaty nadrobno a přidejte do misky k lilku. Na mírném ohni rozehřejte lžíci olivového oleje, přisypte šalvěj a krátce ji nechte rozvonět. Olej se šalvějí přidejte k nakrájené zelenině, přilijte lžíci balzamika, osolte, opepřete, přidejte lístky bazalky a promíchejte.

4 Ricottu promíchejte se 40g parmazánu a 2–3 lžícemi smetany. Osolte, opepřete a vmíchejte petrželku.

Troubu předehřejte na 200°C. Chleba rozmixujte se zbylým parmazánem, vmíchejte 2 lžíce olivového oleje a směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a upečte dozlatova. Nechte zchladnout a rozlámejte na kousky.

6 Na začátek každého lilkového obdélníku dejte část ochucené ricotty a zarolujte. Rolky postavte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 5 minut zapéct.

7 Na talíř vlijte omáčku a posaďte do ní 3 rolky, doplňte směsí ze zeleniny a sušených rajčat a nakonec vše posypte parmazánovou strouhankou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

Mangovo-zázvorový sorbet

Valentýnské menu

reklama

Přidat komentář