Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkový baba ganuš

„Aby byl dip jemnější, dávám do něj pečený česnek místo čerstvého a někdy místo jogurtu použiju zakysanou smetanu,“ prozrazuje Tomáš.

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT50M
Pečení 0:50
Pomazánka

Ingredience

    • 2 střední lilky
    • 1 malá palice česneku
    • 1 citron, z 1/2 šťáva, 1/2 na klínky k podávání
    • 2–3 lžíce jogurtu řeckého typu
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce panenského olivového oleje
    • chléb pita k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Lilky na několika místech propíchejte vidličkou a dejte je péct na 45–50 minut. Palici česneku příčně rozřízněte, obě půlky zabalte do alobalu a dejte je na poslední půlhodinu péct k lilku.

2 Horké lilky na chvilku zabalte do fólie a nechte odpočinout. Pak je podélně rozřízněte a vydlabejte z nich dužinu, stejně jako z česneku.

3 Zchladlou dužinu z lilku promíchejte s pečeným vymačkaným česnekem, citronovou šťávou, jogurtem a petrželkou, osolte a opepřete a na talířích nebo v misce zakapejte olejem. Podávejte s chlebem pita a klínky citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

22 podob lilku

Přidat komentář