Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/8

Zamilovali jsme si Sicílii, a tak vám předkládáme své nejmilejší recepty. Voňavé bylinky, výstavní ovoce, na slunci uzrálá zelenina, opojné víno, horký vzduch a modré moře... Tohle všechno ochutnáte v našem srpnovém menu.

Krevety jsou lahůdka, která vás dostane jako láska na první pohled. Poradíme vám, jak je připravit na pánvi, v troubě i na grilu.

Do naší redakční kuchyně přišla zpěvačka Martha Elefteriadu a připravila nám božskou musaku. Tuhle řeckou dobrotu naučí i vás!

Máta a letní ovoce jdou spolu tak krásně dohromady. Melounový salát i famózní chlebíček s borůvkami uspokojí každého mlsala.

Upoutávky z Apetitu

Sicílie, naše láska

Letní caponata, bohatě obložená sfincione, šťavnaté kuře s fenyklem a pancettou... máme pokračovat?

Voňavá máta

Peprná bylinka zazáří v salátech, omáčkách i dezertech.

Dezerty z mrazáku

Pojďte s námi na výlet do království ledových lahůdek. Stačí jedno sousto a začnete se rozpouštět blahem!

Luxusní krevety

Lahůdka, která vás dostane na první ochutnání. Víme, jak je nakoupit i doma připravit.

Recepty z vydání

Lilkový baba ganuš

„Aby byl dip jemnější, dávám do něj pečený česnek místo čerstvého a někdy místo jogurtu použiju...

Smažený candát na salátu

Salát stačí ochutit jen olejovo-octovým dresinkem. Na majonézu si ani nevzpomenete!

Candát na šalvěji

Ani kapka nepřijde nazmar! Zbytek šťávy v pekáčku vytřete kouskem bagety!

Hovězí keftedes

Oblíbené masové kuličky můžete opéct napíchané na špízu na mřížce grilu nebo vyskládané na plechu...

Melounový salát s mátou & fetou

Sladký meloun se slanou fetou a olivami vytváří svěží a harmonickou chuťovou kompozici.

Mátová omáčka s citronovou šťávou

Tradiční anglická mátová omáčka se připravuje s minimem surovin – stačí vám jenom ocet, cukr a máta...

Citronový krém

Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s...

Mátový chlebíček s borůvkami

Citron + máta + borůvky = čirá slast!

Křupavé placky & pesto z máty

Lahodné placky podávejte jako předkr nebo originální přílohu!

Tabbouleh s mátovým labne

Neskutečně dobré a zároveň zdravé!

Linguine s krevetami a česnekovým máslem

Jemné krevety a výrazná slanina tvoří dokonalý chuťový akord.

Krevetové smaženky

Křupavé smaženky s delikátní chutí... Výborný předkrm nebo chuťovka na večírek!

Letní fazolový salát s krevetovými špízy

Výborný fazolový salát hravě obstojí i bez krevet!

Krevetový "guláš"

Perlu kuchyně amerického jihu si zamilujete raz dva.

Kokosovo-banánová zmrzlina v oplatce

Když použijete (stejně jako my) hodně zralé banány, není nutné zmrzlinu doslazovat. Nám přišla sladká až až.

Tiramisu bomba

Naše mražená verze slavného italského dezertu je naprostá bomba!

Zmrzlinový dort s ovocem

Zmrzlinový dort? Ano! Naprosto dokonalý letní dezert!

Smažená zmrzlina

Recept na smaženou zmrzlinu (!) od našeho oblíbeného šéfkuchaře Tita Eliáše jsme poprvé viděli v kuchařce...

Nakládané šalotky

Perfektní k sýrům nebo jako jedna z mnoha složek tapas!

Nakládané papriky

Když máte v chladničce sklenici paprik, můžete si i v zimě přivolat chuť léta.

Pálivá chilli omáčka

Při práci s chilli papričkami, zvláště ve větším množství, buďte opatrní. Kapsaicin, zodpovědný za...

Jablečno-hruškové pyré s javorovým sirupem

Jablka a hrušky skýtají široké pole pro nejrůznější experimenty, pokud jde o dochucení. Nás teď chytlo...

Domácí kečup

Když si kečup uvaříte sami, víte, co jste do něj dali, což je dobrý důvod, proč se do něj pouštět. A také s dochucením...

Polpettine di pane

Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba. Slaninu můžete nahradit nasekanými sardelovými...

Sicilské marinované olivy

Marinované olivy najdete na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než...

Bocconcini s petrželkou a chilli

Bocconcini znamená italsky ‚soustíčka‘ – jak výstižné! Šup s nimi do pusy!...

Letní caponata

Letní varianta tradiční sicilské speciality s chlebem a s čerstvými rajčaty.

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku.

Sfincione

Sicilská pizza má silnější těsto, do kterého jsou jednotlivé suroviny pěkně zapečeny.

Kuře s fenyklem a pancettou

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť.

Cannoli s limoncellem

Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za...

Přidat komentář