Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makový koláč s drobenkou

Mák je skvělý nejen v kynutých buchtách, nebojte se ho přidat ani do těsta na koláč.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 4 vejce
    • 300 g krupicového cukru
    • 200 g mletého máku
    • 150 ml rostlinného oleje
    • 100 ml mléka
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • špetka skořice

    NA DROBENKU

    • 200 g hrubé mouky
    • 150 g krupicového cukru
    • 120 g másla, vychlazeného

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Všechny suroviny na drobenku vsypte do mísy a promněte mezi prsty, aby se spojily.

2 Mouku, vejce, cukr, mletý mák, olej, mléko, citronovou kůru, kypřicí prášek a skořici promíchejte v míse na hladké těsto a vlijte je na plech o rozměrech 30 x 35 cm vyložený pečicím papírem. Posypte drobenkou a dejte péct. Pečte zhruba 30–40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Před posypáním drobenkou můžete těsto poklást či posypat oblíbeným ovocem. Skvělé budou švestky, maliny nebo rybíz!

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář