Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Máslové loupáky

Těstu prospívá pomalé kynutí,do lednice můžete strčit uhnětené těsto nebo už stočené pečivo – krásně v ní dokyne a ráno pak posnídáte loupáky čerstvě vytažené z trouby.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 loupáků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutá
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 20g čerstvého droždí
    • 5 lžic krupicového cukru
    • 500g hladké mouky
    • 300ml mléka, vlažného
    • 120g másla, změklého
    • 1 vejce, žloutek a bílek oddělený
    • špetka soli
    • celý mák na posypání

Příprava jídla

1 Droždí rozdrobte do mísy, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na hladkou kaši. Přidejte zbylé ingredience kromě bílků a máku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout při pokojové teplotě (nebo přes noc v lednici) zhruba 60–90 minut tak, aby těsto zdvojnásobilo objem.

2 Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů a každý rozválejte na trojúhelník. Od širší strany směrem ke špičce sviňte do loupáčku, nebojte se loupáky pořádně utáhnout. Těsto také můžete rozválet na kruh a ten nakrájet na dvanáctiny a z nich zavinout loupáky.

3 Hotové loupáky zahněte do podkovy a skládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem, dál od sebe, aby se vám při pečení neslepily. Loupáky zakryjte potravinářskou fólií a nechte zhruba 30 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 210°C. Vykynuté loupáky potřete prošlehaným bílkem a hojně posypte mákem. Dejte do trouby a hned stáhněte teplotu na 180°C. Pečte je zhruba 20 minut, dokud nejsou krásně hnědé a uvnitř upečené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houstičky

Křupavé rohlíky

2x toustový chleba

Sladká odměna za vysvědčení

Komentáře

Obrazek uzivatele
Domáce loupáky sú domáce loupáky :-) sme doma dvaja plus tretí maly člen, ale každy sme si dali po 2, ked boli ráno čerstvé upečené. Skvelé a lahodné!

Přidat komentář