Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masová soljanka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 268 g
Tuky 244 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka z oliv, kapar a nakládaných okurek je ruská klasika podobně jako boršč. Má mnoho variant, tak zkuste tu naši – je skvělá!

Suroviny

kližka nebo plec
pepř celý 10 kuličky
nové koření 5 kuličky
sůl
oloupaná
+ trochu nálevu (najdete je v ruských obchodech nebo v supermarketech v plastovém sáčku v regále poblíž kysaného zelí)
větší kus
rajčatová passata - pyré 3 PL
nebo olej
kapary hrst
menší, nejlépe naložených v soli, propláchnuté
bez pecek
k podávání
na klínky, k podávání
kopr 2,99 snítky
čerstvý, k podávání

Postup

1

Maso vložte do hrnce, zalijte 2–2,5 litry studené vody, přidejte bobkový list a celé koření. Trochu osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a táhněte 2–3 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.

2

Měkké maso vyjměte, nechte zchladnout a pak nakrájejte na tenké nudličky nebo natrhejte. Rajčata nařízněte lehce do kříže, ponořte do vroucí vody a nechte asi 2 minuty stát. Pak je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Cibuli nakrájejte nadrobno, zpěňte ji na tuku v polévkovém hrnci a vmíchejte rajčatové pyré. Osmahněte, zalijte přecezeným vývarem z masa a přiveďte znovu k varu. Okurky nakrájejte na kostičky nebo plátky, kapary a olivy překrojte a vše vložte spolu s masem a rajčaty do polévky. Vařte 10–15 minut a podle potřeby dochuťte slaným lákem z okurek.

4

Při podávání každou porci doplňte trochou kysané smetany, klínkem citronu a ozdobte koprem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč