Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné na 25 hrášků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4088 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 190 g
Tuky 362 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace čokolády a voňavé máty vás dostane na kolena. Obzvlášť pak zelené křupavé zdobení na povrchu.

Suroviny

mátový olej 2
či lžičku mátové esence (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda 200 g
nalámaná
máta 60 g
čerstvá
krystalový cukr 8 PL

Postup

1

Máslo a smetanu rozehřejte, ale nenechte vařit. Odstavte a vmíchejte olej. Horkou smetanu vlijte na čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte přes noc v lednici.

2

Plech vyložte papírem na pečení. Z vychladlé hmoty tvořte malé kuličky a pokládejte je na plech. Cukr rozdrťte v hmoždíři nebo v mixéru s mátou, ideálně na několikrát. Kuličky pak obalujte v mátovém cukru a uložte do krabice.

NĚCO NAVÍC
Mátovou esenci koupíte u Robertsona nebo kvalitní mátový olej na webu www.nobilis.cz. Olej lijte opravdu jen po kapkách!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč