Americká židovská variace na naše knedlíky s vejci dobře ilustruje, jak všestranné macesy jsou.
Postup
V pánvi na středním až silném ohni opečte na troše oleje cibuli skoro dozlatova a aby trochu zkaramelizovala, asi 7 minut. Mezitím nalámejte macesy na kusy, vložte do cedníku a nad dřezem je prolijte horkou vodou, aby trochu změkly. Nemáčejte je, jen je trochu navlhčete.
Pak do pánve vsypte salám a opékejte 3 minuty, aby začal křupavět. Salám a cibuli shrňte k okraji. Do pánve přidejte vejce a macesy, jemně je promíchejte, aby vejce ztuhla, pak teprve vmíchejte i cibuli a salám. Osolte a opepřete. Jezte s pažitkou či jinými bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Protože nejsme vázáni tradicí, použili jsme pravý uherák, ale hodí se i ,italský salám nebo lovečák. V původní verzi je samozřejmě vepřové maso zapovězeno.