Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Míša ve skle

Jasný adept na nejoblíbenější svačinku? Míša ve skle! Porce nostalgie v praktickém balení...

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 porcí
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Pohár

Ingredience

    • 3 vejce
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 3 lžíce kakaa holandského typu
    • 3 lžíce polohrubé mouky

    NA KRÉM

    • 225ml smetany ke šlehání, 33%
    • 1,5 sáčku vanilkového cukru
    • 450g měkkého polotučného tvarohu ve vaničce

    NA DOKONČENÍ

    • 50g tmavé čokolády
    • 50ml smetany ke šlehání, 33%
    • 5g másla 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Opatrně přisypte mouku s kakaem a zašlehejte. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 20–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyjměte a nechte ve formě vychladnout. Vykrajovátkem se stejným průměrem, jako mají skleničky, vykrajujte z piškotu kolečka, ta pak umístěte na dno skleniček.

2 Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem a poté opatrně vmíchejte prošlehaný tvaroh. Směs rozdělte do skleniček a dejte alespoň na hodinu chladit.

3 Na závěr nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu se smetanou a vymíchejte na hladký krém. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Nechte lehce zchladnout a rozdělte polevu na tvaroh. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s kuřetem a brokolicí

Sendvič s tuňákem a kukuřicí

Houska s krůtí šunkou, avokádem a klíčky alfa alfa

Muffiny s chorizem a špenátem

Salát s quinoou a pečenou mrkví

Křehké rohlíčky s džemem

Borůvkové smoothie

reklama

Přidat komentář