Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mixovaná mangová zmrzlina

Známou techniku mražených a rozmixovaných banánů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů ovoce. Podle sezony zkuste jahody, višně, broskve anebo švestky.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Zmrzlina

Ingredience

    • 450 g zmražené dužiny zralého manga (nakrájejte dužinu na malé kostičky a nechte v jedné vrstvě zmrazit)
    • 160 ml kokosového krému
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 3 lžíce medu nebo jiného tekutého sladidla (třeba rýžového sirupu)

Příprava jídla

1 Kousky zmraženého manga, kokosový krém, limetovou šťávu a med vhoďte do výkonného mixéru a mixujte dohladka. Jednou či dvakrát mixování přerušte a seškrábejte mango ze stěn mixéru. Ochutnejte a dolaďte sladkost – záleží na zralosti manga.

2 Servírujte buď hned (nejlépe v nachlazené misce), kdy má hmota konzistenci točené zmrzliny, nebo dejte ještě ztuhnout na hodinu do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete připravit i předem, počítejte ale s tím, že v mrazáku hodně ztvrdne. V takovém případě je nejlepší zmrzlinu znovu rozlámat na kusy, vložit do mixéru a krátce promixovat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Vanilková zmrzlina z kondenzovaného mléka s jahodovým mramorováním

Snídaňová zmrzlina

reklama

Přidat komentář