Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Čokoládová slast!

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5H
Zmrzlina

Ingredience

    • 600 ml plnotučného mléka
    • 400 ml smetany ke šlehání (35%)
    • 1 lžíce vanilkového extraktu
    • 330 g dobré lískooříškové pomazánky s čokoládou
    • 50 g kakaa holandského typu

    NA KORNOUTY

    • 200 g tmavé čokolády
    • 1/2 lžičky slunečnicového oleje
    • 6 zmrzlinových kornoutů
    • 70 g pistácií, blanšírovaných ve vodě se sodou a nasekaných nadrobno

Příprava jídla

1 Mléko, smetanu, vanilkový extrakt, lískooříškovou pomazánku a kakao dejte do velké nádoby a rozmixujte, dokud se vše nepropojí a kakao nevstřebá. Směs rozdělte do dvou velkých znovuuzavíratelných potravinářských sáčků a vytlačte z nich co nejvíce vzduchu. Dobře uzavřete. Sáčky položte naplocho na plech a vložte na 3 hodiny do mrazáku.

2 Potom vyjměte z mrazáku a pomocí rukou zmrzlinu ještě v sáčku (ohýbáním) rozlámejte na kusy. Ty pak vložte do mixéru a ve dvou dávkách mixujte 2–3 minuty, dokud hmota není úplně hladká. Přesuňte do nádoby o objemu 2 litry a mrazte další 2 hodiny, nebo dokud není zmrzlina pevná.

3 Mezitím připravte kornouty: Čokoládu rozehřejte opatrně s olejem, namočte do ní okraje kornoutů a pak je obtiskněte v pistáciích. Kornout nechte chvíli ve vzpřímené poloze, aby čokoláda zatuhla.

TIPY NA OBMĚNU
K poměru mléka a smetany přidejte 160 g moučkového cukru a další příchutě, třeba lžíci čaje matcha nebo rozmačkané banány a burákové máslo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilková zmrzlina z kondenzovaného mléka s jahodovým mramorováním

Snídaňová zmrzlina

Mixovaná mangová zmrzlina

Přidat komentář