Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snídaňová zmrzlina

Snídat zmrlinu? My jsme pro! Hřešit se občas musí...
Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4H
Zmrzlina

Ingredience

    • 100 g celozrnného toustového chleba 
    • 70 g třtinového cukru
    • 2 velké bílky
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 400 g pomerančové marmelády (my jsme použili tu s kandovanou kůrou)
    • 350 ml smetany ke šlehání (40%)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170°C. Chleba rozdrobte na hrubší drobky, rozprostřete je na plech a smíchejte s třtinovým cukrem. Pečte asi 15 minut, dokud nejsou křupavé a trochu zkaramelizované. Nechte vychladnout.

2 Z bílků ušlehejte sníh do měkkých špiček, přidejte moučkový cukr a šlehejte, dokud není lesklý. Pozor na přešlehání, sníh by neměl být úplně tuhý, jinak by se špatně pojil se smetanou.

3 Marmeládu smíchejte se smetanou, pak společně našlehejte – i smetana by měla tvořit měkké špičky, ale nesmí být přešlehaná.

4 Opatrně, pomalými krouživými pohyby, vmíchejte postupně sníh do marmeládové šlehačky, nejlépe to jde ve velké míse a stěrkou. Jde o to, aby ve směsi zůstalo co nejvíc vzduchu.

5 Povrch posypte chlebovými drobky a opatrně a rovnoměrně je do zmrzliny vmíchejte. Uložte do nádoby vhodné do mrazáku, povrch přetáhněte potravinářskou fólií a mrazte přes noc. Zmrzlinu lze servírovat přímo z mrazáku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Vanilková zmrzlina z kondenzovaného mléka s jahodovým mramorováním

Mixovaná mangová zmrzlina

Sladká odměna za vysvědčení

Přidat komentář