Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Müsli chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Na 1 pecen

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 614 g
Tuky 127 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaňové müsli v podobě voňavého pečiva. Přesně takový je tento netradiční chléb se sušeným ovocem a semínky.

Suroviny

mouka špaldová hladká 450 g
droždí sušené 1 PL
mléko 150 ml
plnotučné, vlažné + trocha na potření
med 4 PL
jemné + na posypání
+ na posypání
otruby 50 g
ovesné
skořice 1,5 ČL
sušené meruňky 75 g
pokrájené
datle 75 g
pokrájené
sultánky
sušené brusinky 50 g
ořechy 100 g
lískové oříšky, pistácie, pekanové ořechy, mandle...
slunečnicová semínka 25 g
+ na posypání

Postup

1

Mouku promíchejte v míse s droždím. Přidejte mléko, med, vločky, kokos, otruby, jedlou sodu, mletou skořici a sůl. Přilijte 200ml vlažné vody a prohněťte nebo promíchejte, vznikne lepivé těsto. Mísu s těstem zakryjte a těsto nechte zhruba 2 hodiny kynout (nebo jej můžete dát přes noc do lednice).

2

K vykynutému těstu v míse přisypte sušené ovoce, ořechy a semínka a prohněťte. Na pomoučněné pracovní ploše chléb vytvarujte do koule a opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte ještě jednou nakynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Vykynutý bochník potřete mlékem a posypte vločkami, kokosem a slunečnicovými semínky. Chléb nahoře párkrát nařízněte nožem a dejte péct na 40–45 minut. Správně upečený chléb je zlatavý a při poklepání na spodní stranu zní dutě.

4

Nechte vychladnout na mřížce a podávejte s máslem, marmeládou, džemem, arašídovým máslem... Skvělý je ale i jen tak opečený nasucho v toustovači nebo na másle na pánvičce.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč