Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nádivka z vinné klobásy a šalvěje

Nádivka z vinné klobásy a šalvěje

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3202 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 147 g
Tuky 214 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nádivku podávejte k pečené krůtě, uplatní se však i jako samostatný chod s vařenými bramborami.

Suroviny

najemno
menší kyselejší, nahrubo nastrouhané
vytlačené ze střívka
šalvěj hrst
najemno, pár lístků nechte v celku
strouhanka 140 g
nebo najemno pokrájené starší housky
sůl
pepř

Postup

1

1 V hrnci nechte rozpustit máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli; trvá to pět minut. Pak přidejte nastrouhané jablko a krátce osmažte. Nechte vychladnout, dejte do mísy a přimíchejte ostatní suroviny. Osolte a opepřete.

2 Z hmoty vytvarujte šišku (jako sekanou), dejte ji na pekáč, pokryjte listy šalvěje a pečte 30-40 minut. Po upečení nádivku vyjměte, nakrájejte na plátky a podávejte spolu s krůtou.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč