Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nanuk s arašídy a karamelem

Krémové potěšení pro všechny milovníky arašídů.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 10 nanuků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ tuhnutí
PT8H
Zmrzlina

Ingredience

    • 180 g hladkého arašídového másla
    • 130 g krupicového cukru
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • 350 ml čerstvého mléka
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1 sklenice hotové karamelové omáčky (prodává například Marks&Spencer, nebo česká značka Mikey’s Little Sins)

    NA POLEVU A DOKONČENÍ

    • 300 g mléčné čokolády, nasekané
    • 100 g hořké čokolády, nasekané
    • 2 lžíce rostlinného oleje neutrální chuti
    • hrst nahrubo nasekaných arašídů

Příprava jídla

Burákové máslo, cukr, smetanu, mléko a vanilkový extrakt promixujte. Do formiček vložte dřívka a nalijte polovinu směsi. Do každého nanuku naneste opatrně asi lžíci karamelu a zalijte zbytkem směsi. Dejte do mrazáku zcela zmrznout.

2 Připravte polevu. Čokoládu rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Nechte lehce zchladnout a připravte si k ruce nasekané arašídy. Pracujte postupně – vždy vytáhněte z mrazáku nanuk, vnořte jej do polevy a nechte okapat přebytečnou čokoládu. Položte na plech vyložený pečicím papírem a ihned posypte nasekanými arašídy. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Přidat komentář