
Nanuk s arašídy a karamelem
Krémové potěšení pro všechny milovníky arašídů.
Vydání: 2018/8
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 10 nanuků
Ingredience
- 180 g hladkého arašídového másla
- 130 g krupicového cukru
- 300 ml smetany ke šlehání
- 350 ml čerstvého mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 sklenice hotové karamelové omáčky (prodává například Marks&Spencer, nebo česká značka Mikey’s Little Sins)
- 300 g mléčné čokolády, nasekané
- 100 g hořké čokolády, nasekané
- 2 lžíce rostlinného oleje neutrální chuti
- hrst nahrubo nasekaných arašídů
NA POLEVU A DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Burákové máslo, cukr, smetanu, mléko a vanilkový extrakt promixujte. Do formiček vložte dřívka a nalijte polovinu směsi. Do každého nanuku naneste opatrně asi lžíci karamelu a zalijte zbytkem směsi. Dejte do mrazáku zcela zmrznout.
2 Připravte polevu. Čokoládu rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Nechte lehce zchladnout a připravte si k ruce nasekané arašídy. Pracujte postupně – vždy vytáhněte z mrazáku nanuk, vnořte jej do polevy a nechte okapat přebytečnou čokoládu. Položte na plech vyložený pečicím papírem a ihned posypte nasekanými arašídy. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.
Přidat komentář