Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Základní nanuk, do kterého můžete vmíchat třeba tekutější džem nebo do něj nadrobit své oblíbené sušenky...

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 8 nanuků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8H
Zmrzlina

Ingredience

    • 160 g zahuštěného slazeného mléka (salko)
    • 100 g zahuštěného neslazeného mléka
    • 1–1,5 lžičky vanilkového extraktu
    • 220 g smetany ke šlehání

    NA DOKONČENÍ

    • 400 g tmavé čokolády, nasekané
    • 2 lžíce rostlinného oleje neutrální chuti

Příprava jídla

1 Kondenzované slazené i neslazené mléko vylijte do mísy a rozmíchejte v něm vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte do kondenzovaného mléka. Směs rozlijte do nanukových formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrazit.

2 Připravte polevu. Čokoládu opatrně rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Každý nanuk pomocí lžičky cikcak pocákejte čokoládou, můžete také do čokolády namočit jen horní růžek. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nanuk s arašídy a karamelem

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Přidat komentář