Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Na 6–8 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2615 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 316 g
Tuky 127 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaďoučké, měkké, karamelové! Pro milovníky vlahých dezertů ideál!

Suroviny

NA TĚSTO
menší pevnější (cca o váze 200 g)
kypřicí prášek do pečiva 1,25 ČL
skořice ¼ ČL
mletá + na posypání báboviček
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 60 ml
slunečnicový olej 60 ml
NA HRUŠKOVÉ PLÁTKY
střední pevnější (cca 200 g nebo více, podle velikosti formy)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Jednu hrušku rozřízněte na 6–8 plátků o síle 1 cm. Na pánvi rozehřejte cukr, až začne karamelizovat. Pak přidejte máslo a rozpusťte na karamel. Do každého důlku muffinové formy vložte jeden plátek hrušky, zalijte troškou karamelové omáčky.

2

Druhou hrušku oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle do mísy. Přisypte mouku, prášek do pečiva, koření, cukr a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, olej a pomocí vidličky lehce zamíchejte jen tak, aby se přísady spojily. Nalijte těsto na plátky hrušky.

3

Vložte do trouby a pečte 15 minut nebo déle – otestujte pomocí špejle zapíchnuté do středu těsta, pokud vyjde ven suchá, jsou bábovičky upečené. Vyndejte z trouby a ještě horké obraťte na plech nebo podnos. Nechte 5 minut chladnout, pak poprašte troškou mleté skořice a servírujte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč