Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký koláč s jablky a vanilkovým krémem

Křehký koláč s jablky a vanilkovým krémem

4.9/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Na 1 koláč o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5517 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 442 g
Tuky 348 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablkový koláč je klasika, která ale může chutnat pokaždé jinak. A s vanilkovým krémem je dokonalý!

Suroviny

NA KOLÁČ
máslo 140 g
změklé
vejce 1 ks
pokojové teploty
jemně nastrouhaná
+ trocha na podsypání
sůl 1 špetka
s červenou slupkou
proti zhnědnutí jablek
meruňkový džem 100 g
na glazuru
NA KRÉM

Postup

1

Máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte mandlovou mouku, vejce a citronovou kůru. Přimíchejte zlehka mouku a sůl. Nepřemíchejte – těsto bude poddajné a měkké. Zabalte jej do potravinové fólie, zploštěte do tvaru disku a dejte nejméně na 1 hodinu chladit do lednice.

2

Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní desku, rozválejte, přeneste do formy o průměru 20 cm. Těsto propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem, zatižte například suchými fazolemi a pečte cca 10 minut v troubě na 200°C.

3

Ingredience na krém společně prošlehejte, do směsi vyškrábněte vanilková semínka. Jablka nakrájejte na tenké plátky a potřete citronovou šťávou.

4

Teplotu v troubě snižte na 180°C. Z těsta sejměte zátěž a nalijte na ně krém. Pokud chcete jablka po upečení měkčí a více zapadlá do krému, naskládejte je na krém hned. Na jablka s pevnější strukturou nechte krém zatuhnout v troubě 15 minut.

5

Pak nahoru ozdobně naskládejte plátky jablek a pečte zhruba 45 minut. Vyndejte z trouby. V rendlíku rozehřejte meruňkový džem s 20 ml vody a horkou marmeládou jablka potřete. Koláč krájejte a podávejte vychladlý.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč