Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ocásek pečený na pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 370 g
Tuky 42 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.

Suroviny

masité (mohou, ale nemusejí být nasekané)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nahrubo
česnek 4 stroužky
na plátky
tymián 3 snítky
vývar hovězí 500 ml
cca, silného, lze nahradit vývarem z pečených vepřových kostí + další na podlévání
worchestrová omáčka 2 PL
Na lepenici
oloupaných, pokrájených
sůl
dle chuti
celý dle chuti
střední, nadrobno
nasekané
zelí kysané 500 g
sáček, okapaný, vymačkaný a nakrájený
jarní cibulka
nasekaná a/nebo petrželka na ozdobení

Postup

1

Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem, tymiánem a bobkovým listem do většího pekáče.

2

Podlijte je pivem smíchaným s vývarem a worcesterskou omáčkou – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 150 °C asi 4 hodiny, až jsou ocásky měkké a maso se odděluje od kostí. Během pečení je přelévejte šťávou. Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso dalším vývarem nebo (až vám dojde) vodou.

3

Na lepenici uvařte brambory ve vodě se solí a kmínem doměkka. Mezitím na lžíci sádla osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a prohřejte škvarky. Brambory sceďte, v hrnci rozšťouchejte, přidejte osmahnutou cibuli se sádlem i škvarky a nakrájené zelí, promíchejte.

4

Obrané maso podávejte s lepenicí ozdobenou jarní cibulkou a/nebo petrželkou, doplněné šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč