Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olivovo-rozmarýnové krekry

Křupavé krekry podávejte se sýrem, sušenými rajčaty, pečenými paprikami apod. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 1 hrnek hladké mouky nebo podle potřeby
    • 1/2 lžičky soli
    • 3 lžíce parmazánu, nastrouhaného najemno
    • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, lístky odrhnuté a nasekané
    • 2 lžíce černých oliv, nasekaných
    • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1/4 hrnku smetany ke šlehání
    • 1 lžíce mléka na případně zředění
    • himálajská nebo vločková sůl na ozdobu a posypání
    • kulatý sýr s bílou plísní a grilované papriky naložené v oleji s nasekanými lístky čerstvé bazalky k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mísy robotu nasypte mouku, parmazán, sýr, rozmarýn a česnek a přilijte olivový olej. Promixujte, aby vznikla pěkná drobenka.

2 Pak přilijte smetanu a znovu promixujte. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu mléka. Těsto vyválejte na silikonové podložce na pečení (nebo na pečicím papíru) na sílu zhruba 5mm, posypte olivami a rozválejte na zhruba 2–3mm plát, olivy se tak pevně vtisknou do těsta. Nařežte rádýlkem nebo nožem na tyčinky, posypte solí a pečte zhruba 10 minut, jen aby krekry zezlátly. Nechte vychladnout a podávejte se sýrem a salsou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špaldové krekry z vinného těsta

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

Avokádová salsa

Sušenky po italsku

Mejdan roku!

Přidat komentář