Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sušenky po italsku

Sušenky s chutí a vůní Itálie se hodí na přátelská posezení i jako jedlý dárek. Až je budete v zimě mlsat, budete se cítit skoro jako na letní dovolené – zvlášť když je zapijete bílým šumivým vínem.

 

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
60 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 60 g nakládaných sušených rajčat
    • 60 g černých oliv
    • 200 g hladké mouky
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku
    • 80 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
    • 2 lžíce mascarpone
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 vejce
    • 60 g piniových semen

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Sušená rajčata nechte okapat a nakrájejte nadrobno. Vypeckujte olivy a pokrájejte je nahrubo.

2 V kuchyňském robotu promíchejte mouku, kypřicí prášek, máslo, mascarpone a špetku soli a pepře. Vyklopte do mísy a přidejte vejce, sušená rajčata, olivy a pinie a zlehka promíchejte. Oddělujte 10g kousky těsta, vyválejte z nich kuličky a ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 15 minut dozlatova. Pak vyjměte, přeneste na mřížku a nechte vychladnout.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chačapuri s masem

Plněný brioškový věnec

Chleba na špejli

Růžičky s kari

Slané pečení: 10 receptů na party hity

Olivové "miniburgery"

Olivovo-rozmarýnové krekry

Přidat komentář