Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem
opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Opékané gnocchi s houbami a modrým sýrem

4/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 307 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou bezmasou večeři, kterou můžete podávat už za dvacet minut, můžete doplnit jemným kozím sýrem nebo naopak výrazným sýrem s modrou plísní (my jsme zvolili druhou variantu). Oba budou ve výsledném pokrmu fungovat na výbornou.

Suroviny

sůl
gnocchi bramborové 800 g
olivový olej 1 PL
máslo 1 ČL
nakrájená nahrubo
nebo žampiony portobello, nakrájené na plátky
česnek 2 stroužky
nasekané
pepř
čerstvě mletý
ideálně krémový, lze podle chuti nahradit i sýrem kozím
petrželka 1 svazek
nasekaná najemno

Postup

1

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vsypte gnocchi. Vařte podle návodu na obalu. Když vyplavou na povrch, jsou hotové. Slijte je a dejte stranou.

2

Mezitím ve velké pánvi s poklicí rozehřejte olej a máslo. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a houby a asi minutu opékejte na prudkém ohni. 

3

Pak teplotu snižte, směs přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste asi 5 minut.

4

Odstraňte pokličku a přidejte nasekaný česnek, vařte další 1–2 minuty a poté do pánve přidejte uvařené noky a nechte je prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete.

5

Na povrch rozdělte kousky sýra a nechte mírně rozpustit. 

6

Na závěr posypte nasekanou petrželkou.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč