Zabaglione je žloutková pěna ochucená dezertním vínem marsala. Záleží jen na vás, s jakým ovocem ji budete podávat. My zvolili ostružiny a ani na chviličku jsme nelitovali.
Suroviny
ovoce
300
g
podle chuti a sezony (např. ostružiny jako v našem případě, maliny,...) + na ozdobení
krupicový cukr
140
g
vanilkový lusk
1
ks
dřeň vyškrábnutá
žloutek
6
ks
marsala
80
ml
či jiné dezertní víno
máta
lístky
na ozdobu
Postup
1
Ovoce nasypte do mísy a trochu ho rozmačkejte s 40 g cukru. Směs rozdělte do 6 sklenic nebo malých mističek. Do mísy dejte vanilkovou dřeň, žloutky, zbylý cukr a šlehejte, až budou žloutky lehce vyšlehané. Pak přilijte marsalu a vše vyšlehejte elektrickým šlehačem nad horkou vodní lázní do hustého krému. Rozdělte na ovoce a ozdobte ovocem.