Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovocný sýr

Starobylý pamlsek v novém efektním provedení

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 kg
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Chuťovka

Ingredience

    • 500 g jablek, zbavených jádřince a nakrájených nahrubo
    • 500 g hrušek, zbavených jádřince a nakrájených nahrubo 
    • 100 g ostružin 
    • 1 biocitron, rozpůlený 
    • želírovací cukr 2:1 (zhruba 1 kg) 
    • 1/4 lžičky mletého hřebíčku 
    • 1/2 lžičky mleté skořice 
    • 1 lžička vanilkového extraktu 
    • moučkový cukr na obalení 
    • olej na formičky 

Příprava jídla

Směs jablek a hrušek rozdělte do dvou hrnců, do každého přilijte 150 ml vody, vložte půlku citronu a přiveďte k varu. Do jednoho hrnce přidejte ostružiny, abyste ve výsledku měli dvoubarevná kolečka. Vše ztlumte a vařte 30 minut, až se ovoce rozvaří na kaši. Pak vyjměte citron, propasírujte přes síto, nebo ještě lépe pasírovačem. Pyré odměřte a na každých 500ml dejte 400g želírovacího cukru. Vraťte do hrnců, podle poměru přimíchejte zbylý cukr, rozdělte koření a vanilku a za občasného míchání na malém plameni vařte 1 až 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Naplňte do formiček vytřených olejem a nechte vychladnout (my jsme použili dna od muffinů). Obalujte v moučkovém cukru a prokládejte pečicím papírem. V dobře uzavřených krabicích vydrží až rok. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kukuřičné pickles

Mangové čatní

Domácí hořčice

Bylinky mražené v oleji

Přidat komentář