Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinky mražené v oleji

Praktický způsob, jak využít přebytek bylinek.

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Množství podle potřeby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • směs bylinek z vaší zahrádky nebo balkonu či z trhu (viz Něco navíc, rozmarýn, šalvěj, tymián a oregano)
    • panenský olivový olej nebo rozpuštěné máslo 

Příprava jídla

1 Chcete-li, můžete bylinky nasekat nadrobno nebo nahrubo. Nám se osvědčila kombinace nadrobno nasekaných druhů s lístky ponechanými v celku (např. šalvěj či oregano).

2 Naplňte jimi tvořítka na led do 2/3. Můžete mít jednodruhové kostky i míchané, třeba jako bouquet garni ze šalvěje, tymiánu a rozmarýnu k přípravě zimního pečeného kuřete s bramborami.

3 Zalijte olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem. Opatrně přetáhněte potravinářskou fólií a přes noc zmrazte. Pak vyloupněte z tvořítek a uchovávejte v mrazáku v dobře popsaných plastových sáčcích či krabičkách.

NĚCONAVÍC

K zamrazení tímto způsobem se více hodí pevné bylinky, které se zpravidla používají už při tepelné úpravě – při pečení masa, v základech dušených jídel apod. To platí pro vyjmenované druhy a saturejku. Pokud vám ale nevadí změna chuti u bylinek, jako jsou kopr, máta nebo bazalka, můžete je rovněž zamrazit tímto způsobem anebo samotné, jen zabalené v sáčku, kde budou mrazem vysychat, a tím se chutí přiblíží sušeným. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kukuřičné pickles

Ovocný sýr

Domácí hořčice

Mangové čatní

Přidat komentář