Na oblíbený tapas pečené pikantní brambory nemusíte až do španělského baru. Udělejte si Španělsko doma v kuchyni.
Suroviny
Postup
Nejdříve připravte omáčku: promíchejte majonézu, chilli omáčku, česnek a papriku. Osolte a zakryté dejte do chladu.
Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala tak na 2cm, a přidejte ocet. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte asi 5 minut, až do nich půjde zapíchnout vidlička.
Slijte a přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se osušily.
V silnostěnné pánvi rozehřejte necelý centimetr silnou vrstvu oleje.
Přidejte polovinu brambor a za občasného obracení opékejte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 10 minut.
Vyberte děrovanou sběračkou na nové papírové utěrky a řádně osolte.
Zopakujte se zbylými bramborami. (Pokud se vám brambory zdají nehotové, dejte je dojít na 15 minut do trouby.)
Hotové brambory rozložte na servírovací talíř, pokapejte omáčkou, posypte sýrem a lístky petrželky/celeru a poprašte další paprikou.