Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkam
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7218 kcal
Bílkoviny 266 g
Sacharidy 80 g
Tuky 664 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.

Suroviny

pstruh 4 ks
i s hlavou, vykuchaní, čerství
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
bio, na plátky
změklé
tymián 1 svazek
čerstvý
pancetta 8 plátků
či prorostlá slanina
olivový olej panenský 4 PL
fazolky zelené 400 g
i mražené
česnek 4 stroužky
na tenké plátky
balzamikový ocet bílý 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pstruhy omyjte, osušte a třemi šikmými mělkými zářezy nařízněte z jedné strany kůži. Pstruhy uvnitř i vně osolte a opepřete a rozložte je na plech řezy nahoru.

2

Každou rybu naplňte plátky citronu, dvěma snítkami tymiánu a kouskem másla. Čtyři plátky citronu nechte stranou. Rozdělte zbylý tymián na naplněné pstruhy, navrch dejte plátek citronu, překryjte ho slaninou a oviňte ji kolem ryby.

3

Zakapejte částí oleje. Pečte 15–20 minut, dokud není pstruh propečený a slanina křupavá.

4

Čerstvé fazolky omyjte a odkrojte špičky. Vhoďte je do vroucí vody a vařte 3–5 minut, na skus. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly křehkost a barvu.

5

Zahřejte v pánvi zbylý olej a nechte na něm změknout plátky česneku, trvá to asi 3 minuty. Vmíchejte fazolky, stáhněte z ohně a dochuťte balzamikem a solí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč