Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza s cizrnou

Zkuste obvyklou bezmasou kombinaci rajčatová passata, mozzarella, bazalka doplnit cizrnou se špetkou ostřejšího koření. Získáte nejen proteiny navíc, ale i originální chuť.

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 pizzu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT6M
Pečení 0:06
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 400g konzerva cizrny slitá a okapaná
    • po lžičce sušené cibule, fenyklových semínek (opečených a drcených) a hnědých hořčičných semínek
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • 1–2 lžičky chilli vloček
    • 250 g těsta na pizzu, nejlépe domácího (viz Něco navíc)
    • 100 ml passaty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125 g mozzarelly, natrhané
    • 2 snítky bazalky, lístky otrhané

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte olej. Vsypte cizrnu, všechno koření a 5 minut opékejte, dokud nebude cizrna křupavá. Přendejte na talíř.

2 Troubu předehřejte na 250 °C. Vyválené placky na pizzu rozložte na plechy a potřete passatou. Lehce posolte, opepřete a poklaďte natrhanou mozzarellou. Pečte 10 minut, aby se sýr roztekl. Vyjměte z trouby, posypte připravenou cizrnou a lístky bazalky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší těsto na pizzu je domácí, pomalu kynuté. Jak na to? 1 kg mouky smíchejte s 31 g soli, 600 ml vody a 1 g droždí. Vypracujte těsto, rozdělte na bochánky o váze 250 g (budete jich mít celkem 6) a nechte je zakryté potravinářskou fólií 5 hodin kynout, poté je dejte do lednice a nechte dokynout do druhého dne. Před tvarováním pizzy nechte bochánky dojít pokojové teploty. Co nespotřebujete na pizzu, upečte – získáte skvělý nadýchaný chléb na bruschettu!

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé paličky se zeleninovými hranolky

Kuřecí burger s piri piri

Květáková smažená rýže

Přidat komentář