Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněný čokoládový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 63
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5051 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 613 g
Tuky 217 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
kakao 55 g
holandského typu
káva 190 ml
instantní, bez sedliny
máslo 150 g
změklé, na vymazání
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
čokoláda na vaření 170 g
rozpuštěná
sůl ½ ČL
Na ozdobu
marshmallow krém
cukrové a čokoládové zdobení
cukrová ozdoba ve tvaru růže

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Vymažte a vysypte tři dortové formy o průměru 16 centimetrů (pokud máte jen jednu, vždy před pečením ji nezapomeňte vymazat a vysypat ).

2

Do malé mísy dejte kakao, přilijte kávu, půl hrnku studené vody a dejte stranou. Ve velké míse našlehejte ručním elektrickým šlehačem máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem na světlý a nadýchaný krém; trvá to zhruba pět minut. Pak po jednom přidávejte vejce a poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Mouku promíchejte se sodou a solí a po třetinách přimíchávejte k čokoládové směsi, pak postupně přilijte i naředěnou kávu s kakaem.

3

Těsto rozdělte do forem a pečte asi dvacet minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli zabodnuté do těsta. Nechte vychladnout, vyklopte.

4

První korpus potřete marshmallow krémem, přiklopte druhým dílem, opět potřete a přiklopte třetím korpusem. Vršek dortu potřete silnější vrstvou marshmallow krému, zbytek dejte do cukrářského sáčku a krémem objeďte spoje, aby vznikl dojem, že krém přetéká. Dort ozdobte cukrovou růží.

NĚCO NAVÍC
MARSHMALLOW KRÉM
si můžete udělat doma: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff seženete v Bakeshopu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

22.04.2010 20:46
Prosím o radu jak se dělá ten MARSHMALLOW krém nevím kde mám hledat to "viz vše o marshmallow"Předem díky za radu.
23.04.2010 09:56
tak jsem to zkusila najít a tohle je výsledek. http://www.apetitonline.cz/recepty/1410-mini-moon-pies.html snad to je to správný

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč