OBCHOD

Polévka ze žlutého hrachu s mrkví

Nejskvělejší hrachovka

Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:40
Polévka Česká

Ingredience

    • 500 g loupaného půleného žlutého hrachu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 pórek (jen bílá část), nakrájený nadrobno
    • 3 stroužky česneku, utřené
    • 2 mrkve, nakrájené na 1cm kostičky
    • 2 snítky čerstvé majoránky nebo tymiánu + lístky k podávání
    • 1l zeleninového vývaru
    • 2 lžíce slunečnicových semínek, mírně opražených
    • 2 lžíce dýňových semínek, mírně opražených
    • mírně opečená slanina k podávání (nemusí být; pro vegetariány vynechte)

Příprava jídla

1 Hrách nasypte do velkého rendlíku, zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Vařte na středním plameni asi 15 minut dopoloměkka.

2 Mezitím rozehřejte na mírnějším plameni v dalším rendlíku olej, vsypte cibuli, pórek, česnek, mrkev a majoránku či tymián a za stálého míchání opékejte asi 5 minut, aby cibule změkla.

3 Hrách sceďte, přisypte jej k zelenině a zalijte vývarem a 500 ml vody. Přiveďte k varu, pak snižte plamen na střední a vařte 20 minut. Vyjměte bylinky, nechte mírně zchladnout a rozmixujte tyčovým mixérem. Podávejte posypané semínky, lístky tymiánu a opraženou slaninou, vegetariánům ji vynechte.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Rýžovo-čočkový salát s červenou řepou

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Čočkovo-česneková polévka s octem a olivovým olejem

Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den

Zamilujte si luštěniny

reklama

Přidat komentář