Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Radčino linecké cukroví

Recept na základní linecké těsto jsme získali od Radky Vrzalové. „Je to naše rodinné stříbro po prababičce. Umřela hodně mladá, tak ať má aspoň kousek slávy,“ přemítá Radka, která zvládne z jakéhokoli receptu (včetně tohoto) udělat bezlepkový, a k tomu skvělý!

 

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
81 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2–3 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Pečení 0:08
Cukroví Česká

Ingredience

    • 350 g hladké mouky + na podsypání
    • 150 g mletých pražených mandlí
    • 260 g moučkového cukru, prosátého
    • 1–2 sáčky vanilkového cukru
    • 2 vejce
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 2–3 rozdrcené hřebíčky
    • špetka soli
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 250 g másla
    • domácí džem na slepování, nejlépe rybízový

     

Příprava jídla

1 V míse smíchejte mouku, mandle a oba cukry, přidejte vejce, koření, sůl a citronovou kůru. Přistrouhejte kostku másla a vypracujte nelepivé těsto. (Pokud stále lepí, podsypejte ho moukou.) Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 24 hodin odpočinout.

2 Troubu rozpalte na 180 °C. Těsto rozdělte na části, na pomoučněné ploše je vyválejte na tenký plát, z něj vykrajujte tvary (nezapomeňte na ty s otvorem!) a skládejte je na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 5–10 minut nebo dokud nezrůžoví. Nechte vychladnout, slepte džemem a dejte do krabice rozležet.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ořechovo-čokoládové řezy

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

Plněné karamelové bochánky

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Kávové košíčky s minipusinkami

40x vánoční cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

Přidat komentář