Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ravioly se čtyřmi sýry

Rafinované italské těstoviny plněné hned čtyřmi druhy sýra si nelze nezamilovat...

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení těsta
PT3M
Vaření 0:03
Těstoviny

Ingredience

    • 300g hladké mouky
    • 3 vejce + kapka olivového oleje
    • sůl a muškátový oříšek 

    NA NÁPLŇ

    • 125g ricotty, dobře vykapané
    • 60g sýra fontina, nakrájeného nadrobno
    • 60g mozzarelly, nakrájené na cca 0,5cm kostičky
    • 25g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 malé vejce, mírně prošlehané

    K PODÁVÁNÍ

    • rozpuštěné máslo
    • nastrouhaný parmazán
    • čerstvý tymián (nemusí být)

     

Příprava jídla

1 Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje, špetkou soli a špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Podle potřeby přilijte vodu. Vypracujte pevnější těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočívat v chladničce.

2 Z uvedených přísad smíchejte náplň. Těsto vyválejte dotenka, nejlépe ve strojku na těstoviny. Nakrájejte ho na širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky sýrové náplně tak, abyste přes ně mohli těsto pohodlně přeložit a okraje důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte rádýlkem na ravioly. Můžete je tvarovat také pomocí tvořítek či forem, v tom případě postupujte podle návodu výrobce.

3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte ji, suňte do ní po dávkách naplněné ravioly a vařte vždy zhruba 3 minuty. Z hrnce je vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte do něj další. Podávejte s máslem, parmazánem a tymiánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čučvara (pelmeně po uzbecku)

Manty po ukrajinsku

reklama

Přidat komentář